#spoilyourself

9 tips voor de perfecte scheerbeurt

Lionel 31 december 2014 Have Geen reacties
A 1

Om middernacht beginnen we allemaal aan een nieuw jaar. De periode rond oud en nieuw is traditioneel het moment voor de nieuwjaarswensen en bijbehorende kussen. Je kan als man dus maar beter glad geschoren voor de dag komen.

Sinds mijn bezoek aan Schorem Barbershop in Rotterdam ben ik in de ban van alles wat met scheren te maken heeft. De scheerkit van Acqua Di Parma bevat heerlijk geurende en verzachtende scheerproducten en was voor mij dan ook het ideale kerstcadeau.

Een mooi glad geschoren huid begint bij een perfecte scheerbeurt. Hieronder alvast 9 tips voor wanneer je je nat scheert.

  1.  Scheren doe je best na een goede reiniging van je huid. Dit kan je doen met warm water en zeep of nog beter, door het gebruiken van een scrub. Dit reinigingsproduct verwijdert dode huidcellen, overtollig talg en bereid je huid optimaal voor op een scheerbeurt.
  2. Maak de huid nat met warm water of met een vochtige doek die je in de microgolfoven opwarmt en op je huid legt.
  3. Breng scheergel of –schuim aan op een vochtige huid. Je kan dit doen met de hand of je kan hiervoor een scheerkwast gebruiken. Een scheerkwast is niet onmisbaar, maar wel zeer aangenaam om te gebruiken. Je hebt scheerkwasten met dassenhaar, varkenshaar of haren van kunststof. Als je een scheerkwast gebruikt, kies je best voor dassenhaar. Deze houdt het vocht beter vast en de zachtheid van de haren zorgen voor een ontspannende scheerbeurt. In aankoop is een scheerkwast van dassenhaar iets duurder maar de kwast gaat bijna levenslang mee.
  4. Gebruik steeds een scherp scheermesje, een scheermes gaat maximum 10 tot 15 scheerbeurten mee. Ikzelf gebruik steeds de mesjes van Gillet Fusion. Deze beschikken over meer dan een scheerblad en zijn veilig. Een open scheermes is knap maar is enkel te gebruiken door de echte barbiers onder ons.
  5. Scheer steeds met de haargroeirichting mee. Indien niet helemaal glad geschoren na de eerste scheerbeurt breng je opnieuw scheerschuim aan en scheer je tegen de groeirichting in.
  6. Vergeet zeker niet om je scheermes tijdens het scheren geregeld te spoelen. Resten van haren en schuim maken het scheren moeilijker.
  7. De huid afspoelen met koud water. Voor een extra fris gevoel kan je nog een koude vochtige doek op je huid leggen.
  8. Scheerwondjes na het scheren? Deze stoppen normaal gezien zelf met bloeden of je kan hiervoor steeds aluinstick gebruiken.
  9. Behandel je huid na scheren met een aftershave of balsem.

A 4

#Spoilyourself

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave A Response