#spoilyourself

Bar Tre – Hasselt

Vanessa 24 oktober 2015 België Geen reacties
IMG_0517

Ik ga al van kleins af aan eten bij Bar Tre, gelegen aan de gezellige levendige Botermarkt te Hasselt – vroeger gekend onder de naam Al Piccolo Mondo – en gezien mijn leeftijd nu kan je wel zeggen dat dit restaurant een gevestigde waarde is in Limburgs’ gezelligste stad, én ver daarbuiten.

Bar Tre wordt uitgebaat door la famiglia Calianno. Papa Dino Calianno, zoon van een wijnboer uit Puglia, waakt streng over de kraakverse kwaliteitsproducten en de onberispelijke service in het restaurant. De sympathieke zonen Francesco & Cesare zijn samen met Dino het kloppend hart van de zaak.

Italy-0495

Je kan er genieten van degelijke authentieke Italiaanse gerechten in een fris trendy interieur, met veel wit en mooie dikke houten tafels (die volgens mij uit Ibiza komen –  Dino correct me when I’m wrong –  Dino’s favoriete vakantieland). ‘Bij Dino’ is het altijd gezellige druk, op voorhand reserveren op een zaterdag is dus aangewezen! Ik mag ook zeker niet vergeten vermelden dat ze een groot aanbod van uitstekende Italiaanse wijnen hebben, laat de wijnkeuze zeker over aan wijnkenner Francesco. Wij dronken er vorige week een lekkere Li Veli uit Puglia, een topper! Mag ik er ook bij vertellen dat mijn favoriete gerechtje o.a. de Scaloppine al limone is, dus als je tijdens jouw bezoek niet weet wat kiezen uit al dat heerlijks, ga dan gewoon voor deze keuze.

Italy-0509

Italy-0520

#Spoilyouself

Bar Tre: Botermarkt 19 – 3500 Hasselt – 011 22 88 13

www.bartre.com

Foto’s © Katrien O Photography 

 

 

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave A Response