#spoilyourself

Baracca – Leuven

Vanessa 24 december 2015 België Geen reacties
Baracca1

Baracca, letterlijk vertaald uit het Italiaans staat dit voor een barak, een troep, een hut, een keet en een zootje… echter, niets van dit alles is waar, en gelukkig maar. Want wat Baracca wél is : pure Rock n’ Roll, smakelijke verse gerechten, relaxte sfeer, perfecte background muziek, mooi interieur waarover nagedacht is, blij tevreden publiek, vriendelijke ontvangst en dito bediening, … en zo kan ik nog wel even verder gaan, kortom, we waren beiden helemaal ‘flabbergasted’, ondersteboven door wat ons overkwam zodra we ontvangen werden door de vriendelijke gastvrouw Ana en plaats namen op de krukjes aan de open keuken.

Baracca is het nieuwste project van Pasquale Amoruso (zoon van het al even bekende Italiaanse restaurant Pepenero in de Muntstraat,  de Italiaanse keuken werd hem met de paplepel ingegeven, letterlijk en figuurlijk) en Ana Mironenko, een jong enthousiast koppel dat met deze topzaak, wat mij betreft, Leuven opwaardeert tot wereldstad!  Zelfs in ons geliefde Brussel is dit concept in de Italiaanse keuken niet terug te vinden.

Baracca3

Dit Italiaans ‘neighbourhood’ restaurant is nog maar enkele maanden geopend maar is sinds dag 1 thé place to be in Leuven waardoor het niet makkelijk is om er een tafeltje te bemachtigen, tijdig reserveren (online of per mail) is de boodschap, zelfs ‘s middags.

Baracca2

Het menu bestaat uit ‘social bites’, gerechten in tapas-stijl, bereid met de beste ingrediënten.

Als apero namen we de 280 SLM Costadila Veneto, een bio prosecco, ongefilterd en zonder additieven, heerlijk, maar enkel voor de liefhebbers!

Als ‘primi’ kozen we de vitello tonnato en l’ uovo affogato (ei op 63°, temidden van een heerlijke broccoli emulsie en pancetta). Nadien bestelden we de gerijpte Rubia entrecote met verloren groentjes uit de oven en een espuma van spinazie. Het vlees wordt gebakken in een Argentijnse ‘smoke-oven’ waardoor de heerlijke smaak nog beter tot zijn recht komt. Daarbij namen we een glas Valpolicella uit Veneto en een Punta Aquila uit Puglia.

Baracca6

Baracca5

Baracca7

Je kan er ook op houtvuur gebakken pizza eten, er is keuze uit een 15-tal (!) verschillende bereidingen, dat doen we de volgende keer want dan wil ik er de pizza ‘E mort della’ met stracciatella (burrata) proeven!

Als dessertje gingen we voor de Cioccolato met olijfolie en zout, een van mijn favoriete, en deze was schit-te-rend!

En dit alles aan democratische prijzen, hier krijg je superkwaliteit geserveerd voor nog niets aan super veel geld.

Baracca9

We komen snel weer terug want ik wil ALLES proeven wat er op de kaart staat!

Pasquale & Ana, proficiat met jullie topzaak en topteam, great job! Geniet van jullie welverdiende vakantie, tot snel!

Baracca8

#Spoilyourself

Baracca: Tiensestraat 34 – 3000 Leuven – 016 902 560 – info@baracca.be

www.baracca.be

Foto’s © Baracca

 

 

 

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave A Response