#spoilyourself

Bayer & Bayer – Brussel

Lionel 28 februari 2015 België Geen reacties
B&B9

Baarden boven in deze maand van de baard!

Mannen met baarden, we zien ze meer en meer. Naar schatting 40% van de mannen heeft een gestileerde baard of snor: een fijn snorretje, een sik of een op het eerste gezicht nonchalante baard. Het zijn verschillende manieren om als man je persoonlijkheid in de verf te zetten. Er kondigt zich dan ook stilaan een trend aan: die van een nieuwe generatie ‘barber shops’.

Mijn eerste kennismaking met de authentieke barbershop had ik vorig jaar bij Schorem in Rotterdam. En dat ik een fan ben van dit concept hadden jullie wel al door. Voor zij die het liever dichter bij huis zoeken is er nu Bayer & Bayer; een nieuw adres voor hem. Het salon Bayer & Bayer openende zopas zijn deuren op de gezellige en trendy Zavel (of Sablon), in hartje Brussel.

Bayer&Bayer3

Het idee rijpte stilaan bij Nicolas & Olympia die opnieuw wilden aanknopen met de traditie van de vakkundige scheer- en verzorgingsbeurten voor baard en snor door een ‘old school’ meesterbarbier. Bij Bayer & Bayer is het een familiekwestie: Nicolas en Olympia zijn schoonbroer en -zus, en het is laatstgenoemde die schaar en mes hanteert. Olympia zorgt hiervoor voor een ware revolutie; the art of grooming by a woman in a real men’s world!

Bayer&Bayer2

B&B6

Het salon is ondergebracht in een statig herenhuis waar vroeger een parfumerie gevestigd was. Aan de ingang is een vintage bar geïnstalleerd, waar je als bezoeker kan genieten van een glas whisky, biertje, wijn of een kop koffie. Deze gezellig ruimte loopt door in een ‘very British’ salon, waar meubilair uit de jaren zestig, een collectie oude scheermessen en foto’s van sterren met baard broederlijk verenigd zijn. De ideale plak waar je als man even kan uitblazen na de drukke dagelijkse routine.

B&B4

Naast het scheren van snorren en baarden kan je bij Bayer & Bayer ook kiezen uit een ruime reeks verzorgingen. De barbier van vroeger is niet meer de barbier van u. Het vak van barbier is sterk geëvolueerd. Vroeger beperkte een barbier zich tot het scheren. Bij Bayer & Bayer knippen ze het haar, epileren ze jukbeenderen, oren, wenkbrauwen en trimmen en kleuren ze baarden en snorren. Daarnaast kan je er ook terecht voor een verzorging van handen & rugmassages. Kortom, vrouwen gaan naar hun schoonheidsspecialiste, mannen naar hun barbier.

Naast alle mogelijk snit- en trimvormen, kleuringen van baard, snor en sik kan je op de ‘kaart’ kiezen uit diverse menu’s: Cut (wassen, knippen en bardienst), Shaving, Cut & Shaving, Bullet Cut (knippen met de tondeuse, wassen, warme handdoek, bardienst), Blow Dry (vormgeving, gel wax).

B&B1

Wist je trouwens dat ik in een vorig leven nog gewerkt heb voor L’Oréal en Nicolas destijds een klant van mij was? Ik kan je bij deze alvast garanderen dat je in goede ‘artistieke’ handen bent wanneer je een bezoek plant bij Bayer & Bayer. Laat dat haar en baard dus maar groeien en wie weet zien we elkaar binnenkort wel op deze nieuwe hotspot in Brussel.

Bayer&Bayer1

#Spoilyourself

Bayer & Bayer: Rue Joseph Stevens 35 – 1000 Brussel – 02 502 04 99

https://www.facebook.com/bayer.bayersablon

Foto’s © Bayer & Bayer

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave A Response