#spoilyourself

De Superette – Gent

Vanessa 18 november 2014 België 2 reacties
De Superette

Julia, mijn vriendin uit Moskou, was afgelopen week in Brussel en had aan haar business trip een dagje Gent gebreid op zaterdag. Ik had 15 november dus reeds lang gemarkeerd in mijn agenda met de woorden ‘Julia – De Superette – Gent’.

De Superette stond al bovenaan mijn to do lijstje vanaf het moment dat ik wist dat Kobe Desramault (jullie wel bekend van sterrenrestaurant In De Wulf in Dranouter en zijn tweede zaak De Vitrine in Gent) zijn jongensdroom en artisanale bakkerij annex snackbar eind mei opende in hartje Gent.

Alles wat deze Flemish Foodie doet turns into gold, ook deze plek in de Guldenspoorstraat want de Superette is momenteel dé hotspot van Gent. Dat de Superette vroeger ook echt een superette was, toen heette deze supermarkt ‘superette Edwin’, kan je nog zien aan de buitenkant dewelke nog pure nostalgie uitstraalt. Edwin deed zijn superette dicht en Kobe wilde brood nieuw leven inblazen et voilà de Superette was een feit. Kobe heeft de zaak volledig gestript en geeft je het gevoel in een loft te zitten.

sup6

Foto © Spoilyourself.be

Eens binnen (aan de voorkant is er een terrasje) is het er gezellig rumoerig en erg warm door de houtovens waarin het heerlijke (zuurdesem)brood ter plekke gebakken wordt. Het vers gebakken brood vind je terug in oude houten rekken in de ruimte aan de kassa vooraan, net achter de lage glazen vitrinekast met homemade eclairs en andere zoete zonden.

sup5

Foto © Spoilyourself.be

Kobe die met zijn 2 andere restaurants zijn handen meer dan vol heeft laat het runnen van de zaak over aan de Amerikaanse meesterbakker Sarah Lemke en sous-chef Rose Greene.

Een vlotte jongedame begeleidt ons naar een tafel vlakbij de indrukwekkende houtoven waar we Kobes internationale team in volle actie bezig zien. De open ‘keuken’ laat ons meegenieten van de energieke drukte en dat bewijst nog maar eens dat de horeca niet voor mietjes is.  Julia gaat voor toast met kabeljauw en venkel, Fiona kiest een Gentse hutsepot die er overheerlijk uitziet en het achteraf ook blijkt te zijn en ik kies voor een broodje met een licht gebakken eitje, grijze garnaaltjes, huisgemaakte mayonaise en een fris slaatje met komkommer, heerlijk.

sup4

Foto © Spoilyourself.be

sup2

Foto © Spoilyourself.be

Voor de koffiesnobs staat barista Valentine Wanders ter uwer beschikking. Natuurlijk spot je ook latte’s en iced coffee op de kaart, maar op een plek als deze ga ik na afloop voor een stevige espresso en dat is er eentje om ‘u’ tegen te zeggen.

Je kan er enkel s’ avonds een tafel reserveren (men serveert er dan ook pizza) dus s’ ochtends en s’ middags is het er aanschuiven en komt er zelfs wat ellebogenwerk aan te pas, maar het wachten loont zeker de moeite. De Superette heeft een hoog hipster en rock & roll gehalte. Een naam als ‘snackbar’ of ‘brasserie’ doet deze zaak oneer aan, neen, Kobe is hiermee de concurrentie geen kilometers maar lichtjaren voor, we hadden van hem dan ook niet minder verwacht. Ik ben een grote fan dus mij zien ze hier heel snel terug !

sup7

Foto © Spoilyourself.be

Noteer deze hotspot alvast in je agenda (opgelet, de zaak is gesloten in de kerstvakantie, jammer !) en maak een leuke uitstap naar de Arteveldestad die enorm veel te bieden heeft, een mix van historisch en nieuw, voor mij persoonlijk de mooiste stad van het land.

Foto’s galerij © Piet de Kersgieter

#Spoilyourself

De Superette – Guldenspoorstraat 29 – 9000 Gent – 09 278 08 08
http://www.indewulf.be/desuperette/

Like this Article? Share it!

About The Author

2 Comments

  1. jemke 20 november 2014 at 13:08

    mmmm njammie! ziet er keigezellig uit! en leuke naam als je zo de achtergrond kent. ik had er nog niet van gehoord

  2. Pretty Cool stuff 23 november 2014 at 07:29

    Zo tof! Moet ik echt eens langs!

    Katrien x

Leave A Response