Tropische temperaturen & ijsjes zijn een onlosmakelijk duo. Je kan naar de plaatselijke ijsboer hollen & daar een calorierijk hoorntje met 3 bollen roomijs, inclusief slagroom en chocoladesaus bestellen (wat heus af en toe mag ;)) of je kan zélf een gezond, verfrissend en onweerstaanbaar alternatief maken.
De Belgische blogster Valérie Petillon bedacht twee leuke recepten voor ijsjes op basis van 100% natuurlijk kokoswater. Op een zwoele zaterdag hebben we er eentje voor jullie uitgetest. We kozen voor de ‘Vita Ice Red’.
Vita Ice Red
Wat heb je nodig?
- 100 gr kersen
- 100 gr aardbeien
- 100 gr frambozen
- 30 cl Vita Coco Natuur
Hoe maak je het?
Spoel het fruit, ontdoe ze van kroontjes/pitjes en snij ze in plakjes. Leg de fruitmix in een ijsvorm en stamp deze voorzichtig aan. Vul op met Vita Coco Natuur maar let erop dat er geen luchtbellen onstaan. Laat dit minimaal 6 uur in de ijskast staan.
We vonden het alvast een heel geslaagde combinatie! Lekker én healthy! Probeer het snel zelf eens uit!