#spoilyourself

La Cité Ardente – Luik

Vanessa 2 april 2015 Do Geen reacties
Luik3

Als ik jullie zou vragen of jullie ooit in Luik waren, dan wil ik niet horen ‘ja naar de Primark met de kids’, want Luik is zoveel meer dan dat. :)

Ik ben geboren en getogen in Tongeren in Limburg, net aan de taalgrens, op 15 km van Luik, en dus Luik – La Cité Ardente of De Vurige Stede – was een van de steden waar we vaak gingen uit eten en shoppen in het weekend.

Luik4

Indien je per auto naar Luik wil gaan, parkeer je je best in een van de ondergrondse parkings zoals de Place St Lambert of aan de Opéra. Zoniet neem je toch gewoon de trein naar het prachtige station Guillemins, ontworpen door de bekende architect Calatrava, en wandel je van daaruit naar het centrum (wel even stappen, maar dat is dan ook weer goed voor de conditie). Best wel even checken wanneer de laatste trein terug, want Luik is zo een gezellige, bruisende stad, dat je er wel eens zou willen blijven plakken tot s’avonds laat.

Indien je er een weekend uitstap van zou maken kan je er op zondag naar de markt op de Maaskade het ‘Batte’.

Luik heeft werkelijk alles, uitmuntende bistro’s (Bistro d’en face is een voltreffer, of ga naar L’as Ouez) en restaurants (met typische Luikse gerechten zoals de welbekende Boulette Liégeoise) en afternoon tearooms (proef de heerlijke wafels en roomijs bij Chez Achille).

le bistrot d'en face

Naast al dat lekkers vind je in Luik ook trendy winkels terug uiteraard. Deze vind je vooral in de buurt van de ‘Carré – Rue du Pot d’Or, Vinâve d’Il (hier vind je trouwens de ingang naar ‘Passage Lemmonier’, de op één na oudste winkelgalerij van België).

Luik

Heb je nog plannen voor het paasweekend dat voor de deur staat, dan is een daguitstap naar Luik misschien wel een goed idee.

#Spoilyourself

Foto’s © Pinterest & Bistro d’en Face

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave A Response