#spoilyourself

La Crèche des Artistes – Brussel

Lionel 4 juni 2014 België Geen reacties
La Crèche des Artistes1

Eindelijk is het zover. Na lang aandringen trek ik samen met mijn nichtje en haar partner naar Brussel met de belofte dat ik hen niet alleen de meeste trendy plekjes van onze hoofdstad zal laten zien maar ook dat we ’s avonds gezellig gaan uit eten. Dankzij een tip boek ik een tafel bij La Crèche des Artistes. Een gouden tip zo blijkt achteraf.

De Rue de la Crèche is gelegen in hartje Elsene, en niets doet je vermoeden dat dit de straat is waar je een charmant Italiaans restaurant gaat terugvinden. Grauwe appartementensblokken, verouderde huizen en een typisch straatvoetbalveld vormen eerder het decor voor een van de vele scènes uit de school van Lukaku.

Een warme begroeting door zaakvoerder Enzo en zijn personeel en je voelt je direct thuis in dit kleine restaurant. Qua interieur waan je je in de keuken van La Mamma. Huiselijk en sfeervol met Italiaanse klassiekers als achtergrondmuziek.

De Italiaanse gastvrijheid wordt al snel duidelijk na het krijgen van een apero van het huis. La Bella Italia, ik droom nu al van mijn zomerverlof in het land van mode, voetbal, pasta en wijn.

Op de kaart vind je de lekkerste Italiaanse gerechten terug en de wijnen zijn subliem. Drink je graag een digestief na het eten en ben je een liefhebber van grappa, dan moet je zeker vragen achter de homemade grappa. Ikzelf drink het niet maar dankzij Enzo heb ik wel het geschikte verjaardagscadeau voor de grappa-liefhebber van de familie.

Er zijn wel honderden resto’s in Brussel, maar na vanavond krijgt La Crèche des Artistes van mij de titel van Italiaanse foodspot van onze hoofdstad.

A presto La Crèche des Artistes.

La Crèche des Artistes 4

La Crèche des Artistes 3

La Crèche des Artistes 2

La Crèches des Artistes 6

 

#spoilyourself

http://www.lacrechedesartistes.be
La Crèche des Artistes: Rue de la Crèche 21 – 1050 Brussel – 02 511 22 56

Foto’s © La Crèche des Artistes & Spoilyourself.be

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave A Response