#spoilyourself

Le Roi des Belges – Brussel

Lionel 6 september 2015 België Geen reacties
RDB13

Het zal door de zomervakantie zijn geweest – weekenduitstapjes naar zee en 14 dagen La Bella Italia – dat ik al even niet meer in Brussel was. Tot gisteren. Mijn favoriete plekjes bevinden zich in de gezellige buurt rond de Antoine Dansaertstraat en St Géry/St Gorikshallen.  Tijdens het shoppen stop ik even voor een frisse pint in Le Roi des Belges. Dit gezellige Belgian café is gelegen tegenover de Sint-Gorikshallen en is een bruin café met moderne/art déco toets. Het weer laat het jammer genoeg niet toe om nog te genieten van het terras; jammer dat de zomer ons dit jaar zo vroeg verlaat. Maar indien je er een plekje vindt bij het open raam kan je toch nog mee genieten van de toffe relaxe sfeer die er hangt.

RDB11

RDB12

RDB15

Ik neem plaats aan de lange toog en de barman begroet mij hartelijk en somt de bieren op die hij vandaag in de aanbieding heeft. Ik ga voor de ‘Papegaei’, een voor mij nog onbekend biertje dat achteraf gezien blijkt een gouden keuze blijkt te zijn.

rdb2

RDB16

Vind je hier in dit café niet echt je ding, wandel dan gerust ook es naar de overkant bij Mappamundo, van dezelfde eigenaar, maar met een iets ander concept en zelfbediening aan de bar, en vooral, supergoeie muziek! Bestel hier zeker een Pisco Sour!

rdb3

rdb5
rdb6

rdb7

#Spoilyourself

Roi des Belges: Rue Jules van Praet 35 – 1000 Brussel

https://www.facebook.com/leroidesbelges/timeline

 

Foto’s © Roi des Belges

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave A Response