#spoilyourself

Les Deux Magots – Parijs

Lionel 10 juni 2014 Buitenland Geen reacties
Les Deux Magots

Parijs. Volgens Google maps een 329 km om van bij ons tot in de lichtstad te geraken. Ik probeer er een gewoonte van te maken om 1 keer per jaar een weekend door te brengen in de Franse hoofdstad. “Opnieuw naar Parijs terwijl er nog zoveel andere leuke steden zijn om te bezoeken?” hoor ik jullie al denken.
Ik geef toe dat er nog zoveel andere plaatsen in de wereld te ontdekken zijn, maar deze stad weet mij telkens opnieuw te bekoren. Is het de snelheid waarin deze stad leeft, de architectuur of de charme van Parijs? Ik kan het niet verklaren. Ook nu weer stop ik de koffers in de auto en met muziek van ‘Hotel Costes’ – een van de meest trendy hotels van Parijs –zijn we vertrokken voor wat weer een leuk weekend zal worden.

Logeren doen we deze keer in Hotel Mayet, gelegen in Saint Germain des Prés, en op een steenworp van Montparnasse. Dat we kiezen voor een hotel in deze buurt is niet toevallig, want Saint Germain des Prés behoort tot een van mijn favoriete buurten in Parijs, gelegen in het 6de arrondissement in de Rive Gauche, met zijn vele antiquairs, hippe modewinkels en typische brasseries.

Een van die brasseries die ik steeds opzoek wanneer in Parijs is ‘Les Deux Magots’. Dit beroemd café was in het verleden een ontmoetingsplek voor filosofen, artiesten en cineasten. Ook vandaag is de kans groot dat je hier een bekende Fransman of Française tegen het lijf loopt.

Lang duurt het niet vooral ik hier een plaats op het terras heb gevonden en vriendelijk begroet word door de garçon. Je kan hier lekker ontbijten, brunchen of lunchen. “Un double svp” vraag ik en niet veel later geniet ik van een lekkere kop koffie. De zon schijnt, de mensen zijn vrolijk en de stad bruist. J’aime Paris, het weekend waar ik zo lang naar heb uitgekeken kan beginnen.

#spoilyourself

http://www.lesdeuxmagots.fr
Les Deux Magots: 6 place Saint-Germain-des-Prés – 75006 Parijs – Frankrijk

Foto’s © Spoilyourself.be

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave A Response