#spoilyourself

Les Parisiennes – Leuven

Vanessa 8 februari 2015 België 2 reacties
Les Parisiennes

LA VIE EN ROSE

Na een namiddagje shoppen in Leuven hadden we last minute afgesproken met vrienden om s’avonds een hapje te gaan eten. We hadden twee opties; restaurant ‘Rossi’ (had er s’ochtends over gelezen in De Morgen, maar je moet er een 3-tal weken op voorhand reserveren om er een tafel te bemachtigen) of bar-bistro ‘Les Parisiennes‘. Het werd dus het tweede, en hier was er voor de eerste service (onze vrienden hadden hun zoontje Mathieu bij en dus gingen we vroeg aan tafel) nog plek voor vijf.

Les Parisiennes8

Les Parisiennes7

Je kan bar-bistro ‘Les Parisiennes‘ vinden in de Schrijnmakersstraat (zijstraatje van de Vaartstraat), aan de buitenzijde lijkt deze plek niet meteen op een Parijse bistro met de neonverlichting en aluminium muuromlijsting, maar eens binnen overvalt de Parijse sfeer je onmiddellijk. Het is er gezellig met de grote zwartgelakte toog, de open keuken achteraan, vintage meubels met piano, het warme behang, de prachtige lampekapjes én de jazzmuziek.

Les Parisiennes6

Les Parisiennes10

Les Parisiennes4

Les Parisiennes1

Les Parisiennes3

 

We zijn nog maar net binnen of de geur van bouillabaise doet ons het water al in de mond krijgen. De verse huisgemaakte suggestiegerechtjes en dranken (ruime keuze aan Franse gins, crémants en minder bekende Franse wijnen) aan de muur zijn in het Frans geschreven. We kiezen enkele Franse ‘tapas’ , of ‘Les petits plats’ zoals zij het noemen, uit de suggesties. Het aanbod vandaag bestaat o.a. uit verse soep, rillette van varken, oesters, houmous met paprika, ongepelde grijze garnalen, huisgemarineerde gravlax en ceviche van zalm. Verder kan je er ook bouillabaise bestellen (deze was trouwens overheerlijk en bracht me zo naar een warm terrasje ergens aan de Méditerranée) en een kaasfondue, deze zou wat langer duren want komt uit de oven dus deze zullen we een ander keertje komen proberen. Op de kaart vind je fijne Franse vleeswaren & kazen,  boulettes op verschillende wijzen bereid (prima voor de kids) en een ‘plat fruits de mer’.

Les Parisiennes2

 

Les Parisiennes5

Als dessert kiezen we voor moelleux (waanzinnig lekker) en een tarte Tropezienne (Brigitte Bardot’s favoriete dessert).
Alle gerechtjes zijn lekker en vers en we zeggen het meteen tegen mekaar, hier is het goed en komen we ‘avec beaucoup de plaisir’ terug.

Je kan hier komen aperitieven, een hapje eten, een degustief drinken of een dessertje eten. Vanaf de warmere maanden kan je er op het terras eten, kijk er nu al naar uit! Op zondag vanaf 17u kan je er terecht voor apero met ‘musique à l’aise’ door een door hen geselecteerde DJ. Cool quoi!

Les Parisiennes, un peu de Paris à Louvain.

 

#Spoilyourself

Les Parisiennes: Schrijnmakersstraat 31 – 3000 Leuven – 016 29 27 20

http://www.les-parisiennes.eu

https://www.facebook.com/lparisiennes

 

Foto’s © Les Parisiennes & Spoilyourself.be

Like this Article? Share it!

About The Author

2 Comments

  1. Dominica 8 februari 2015 at 13:41

    tarte tropézienne, haha, dat at ik eens in Parijs .. mijn God, wat een dessert ! De ober zei toen dat dat de zon op een bord was .. (en extra gewicht ook me dunkt)
    Ziet er een leuk plekje uit, dus op de must-see list wanneer ik nog eens in Leuven passeer.

    • Vanessa 8 februari 2015 at 13:59

      Zeker doen. Is een aanrader!

Leave A Response