#spoilyourself

Les Super Filles du Tram – Brussel

Inge 28 augustus 2014 België Geen reacties
lsfdt1

Tijdens ons laatste bezoekje naar Brussel, trokken we ’s middags naar Les Super Filles du Tram. De zaak belooft ongekende smakelijke burgerrecepten, maar ook verse salades en originele ‘Tartines’. We hadden er zin in.

Burgers
Mijn vriend is een echte burger liefhebber en het liefst eentje met bacon. Het was dan ook geen wonder dat hij voor de Big Joe koos. 250 g rundvlees, pepersaus, bacon, cheddar, gebakken uien en BBQ-saus konden hem meer dan bekoren. De frietjes werden origineel geserveerd in een…bloemenpot!

lsfdt14

lsfdt4

Salade
Naast de burgers hebben de supermeisjes ook een uitgebreide salade-kaart. Hier geen cliché-slaatjes maar borden vol originele combinaties. Ik koos voor de ‘Kisenbonlesvacances’, een overheerlijk slaatje! De ingrediënten: gegrilde zalm, rucola, tuinkers, pompelmoes, advocaat, rode uien, zwarte olijven en een vinaigrette met limecitroen. Heerlijk vers & meer dan voldoende. Ik vond het zo lekker dat ik de combinatie ondertussen ook al thuis heb nagemaakt.

lsfdt3

Kids
Ook voor onze 6-jarige dochter was er keuze in overvloed. Je kan gewoon eender welk gerecht vragen & deze wordt dan in ‘kinder’formaat afgeleverd. Charlotte koos voor ‘Le Classique’ & kreeg inderdaad een mini-burger (meer dan voldoende, ze kreeg hem niet op maar dat vond mijn lief niet erg ;)) & een kleiner formaat bloempot met frietjes. Waar ze normaal de frietjes niet zo snel opeet, heeft ze deze helemaal opgesmuld.

lsfdt7

Interieur
Les Super Filles du Tram zijn gesitueerd in een oud herenhuis. Het authentieke van dit gebouw is mooi bewaard. Lees: hoge plafonds, mooie binnendeur, plankenvloer…De leuke muurschilderingen geven de zaak een jonge toets. Wij zaten helemaal achteraan, naast de open keuken en konden zo de twee koks aan het werk zien & al het lekkers uit de keuken zien vertrekken.

We vonden het een heel leuke ervaring.
Als we nog één tip mogen geven: ga zeker naar het toilet. Het ruikt er niet bijzonder fris (kan ook wel eenmalig geweest zijn) maar de superoriginele inkleding (meer verklappen we niet) doen je die geur wel snel vergeten.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

#Spoilyourself

www.superfillesdutram.com
Les Super Filles du Tram: Lesbroussartstraat 22 – 1050 Brussel – 02 648 46 60

Foto’s © Spoilyourself.be

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave A Response