#spoilyourself

Monk – Brussel

Vanessa 27 februari 2016 België 1 reactie
Monk

Een doordeweekse dinsdagavond, tickets voor St Germain in de AB Brussel in de hand en zin in snel een hapje en tapje voor het concert van start gaat… dus we trekken naar een van onze vaste stekjes in Brussel, aka hellhole van Europa voor sommigen… maar wij weten wel beter!

Monk is gelegen in de Sint Katelijnestraat, in de hippe buurt aan de Dansaertstraat, Vlaamse Steenweg en Sint-Katelijneplein.

Monk 6

Qua sfeer en inrichting balanceert dit café tussen een Parijs ‘grand café’ en een Amsterdamse bruine kroeg. Onder zijn publiek telt het zowel studenten, theatermensen en kunstenaars, als keurige vijftigers. In het art-déco gedeelte achteraan (vroeger het ‘rokerskot’ ) kan je de beste spaghetti bolognaise van Brussel eten. De vers gemaakte pasta en bolognaise saus zijn van de hand van chef Jurgen Campens. Voor de zoetebekken is er achteraf rijstpap, chocolademousse en zelf gemaakte frisco’s.

Monk 2

Maar uiteraard ga je in de eerste plaats naar de Monk voor een goeie pint!

Het aantal bieren op vat werd onlangs uitgebreid tot tien, waaronder diverse trappisten, Faro (typisch Brussels bier gemaakt op basis van Lambik), wordt misschien wel de ontdekking voor bierliefhebbers. Als rasechte Limburger kan ik het uiteraard niet nalaten om onze Cristal Alken van het vat te vermelden :-). Naast bieren van het vat zijn er uiteraard ook vele bieren per fles verkrijgbaar, van het nieuwe bier Delvaux van brouwerij De kroon tot een Westvleteren.

Vergeet niet aan de toog te bestellen, er is geen bediening aan tafel!

Cheers!

Monk 7

Monk 3

Monk 5

#Spoilyourself

Monk: Sint Katelijnestraat 42 – 1000 Brussel

www.monk.be

 

Foto’s © Monk bar

 

Like this Article? Share it!

About The Author

1 Comment

  1. Christel 27 februari 2016 at 22:37

    Een lekker biertje…Ook al ben ik een wijndrinker genoot ik vorige weekend van een lekker Trappist in Utrecht in het Belgisch cafe. We waren in onze tweede thuis, De Bilt (Bilthoven) en treinen op 5 minuten naar het midden van de stand Utrecht. Gewoon genieten op een verwarmd terras met de beste vrienden.

Leave A Response