#spoilyourself

Must Do in Paris

Vanessa 6 november 2014 Do Geen reacties
Paris

Hoe vaker ik in Parijs kom, hoe meer ik van deze metropool ga houden. Elke keer ontdek ik er weer iets nieuws, deze stad blijft me telkens opnieuw verbazen en verrassen.

Ditmaal kom ik er mijn verjaardag vieren, and I’m lucky want het belooft een prachtig nazomer weekend te worden.

‘Sous le ciel de Paris marchent des amoureux …’ – Edith Piaf

We kozen opnieuw om te logeren in de gezellige en hippe wijk Saint Germain des Prés, in het 6de arrondissement, aan de ‘rive gauche’.  Het charmante Hotel des Saints Pères, gelegen in de gelijknamige rue des Saints Pères is een gezellig typisch hotel ‘parisien’ met charmante kamer(tje)s, een mooie binnenplaats met tuin en – niet onbelangrijk – met extreem goede bedden. Het prachtige gebouw dateert uit de 17de eeuw en de stijl kan je terugvinden in de details. Hier komen we zeker terug.

hotel-des-saints-peres

 

Vermits we Parijs al wat kennen en een weekend slechts 2 dagen telt besloten we om op zaterdag in SGdP te blijven en op zondag het levendige Le Marais te bezoeken. Hopelijk vinden jullie ‘onze’ Parijse plekjes leuk en kunnen jullie enkele tips onthouden uit ons lijstje hieronder.

Saint Germain des Prés

Na een lekkere koffie bij les 2 Magots op de Blvd Saint Germain –  zut! er was wéer geen plek op het zonnige terras bij Café de Flore – slenteren we ‘s namiddags doorheen het gezellige SGdP (er zijn zelfs wat winkels open op deze feestdag, dus dat is mooi meegenomen) en maken we een wandeling au bord de la Seine waar het op deze prachtige warme dag zwart ziet van het volk, zalig!

LDM

 

Terug op weg naar het hotel voor een korte stop trekt het winkeltje GAB & JO in de rue Jacob nr 28 onze aandacht. Gab & Jo is een concept store à la Française, met leuke tijdloze hebbedingetjes van Franse makelij. De eigenaar (de naam van de winkel verwijst naar zijn 2 kinderen) is supertrots op zijn unieke winkeltje en vertelt ronduit over de spulletjes de hij verkoopt en de geschiedenis achter enkele van hen; zo vind je er vlinderstrikjes van Alexis in het hout, de scheerschuim met Marseille zeep, pepermolens van Marlux  en nog zoveel meer. Deze plek brengt je even terug in de tijd. Of je nu van Parijs bent of niet, dit adresje moet je zeker onthouden indien je een leuk stukje Frankrijk mee naar huis wil nemen zonder dat het te toeristisch overkomt.

G&J2

 

Na een powernapje in het hotel maken we ons klaar voor het diner.

Er zijn ongelooflijk veel goeie restaurants en bistrots in Parijs, en er komen er dagelijks nieuwe bij, het is telkens weer een hele opgave om er eentje uit te pikken.

Wij kozen voor hotspot La Société, trouwens een tip uit het boek ‘Sergio op reis’ van Sergio Herman. Ik had het restaurant enkele weken op voorhand geboekt, hetgeen een must is voor een zaterdagavond. Het restaurant maakt deel uit van Hotel Costes en is gelegen tegenover de kerk van Saint Germain. Het moderne interieur, de lounge muziek, de gedempte verlichting en kunstzinnige foto’s en beeldhouwwerken scheppen een perfecte omkadering. Op de kaart vind je lekkere klassiekers en gerechten met Thaise invloed. Na een coupe Roederer en een Hendrickx Gin, gingen we voor een gezond soepje en nems met kip, als gerecht namen we St Jacques Fingers met dipsausje en saumon vapeur, met daarbij een lekker flesje Pouilly Fumé.

 

La Société

Tip: indien je rustig wenst te eten, zeker vermelden bij het bestellen want anders gaat het razendsnel en krijg je je gerecht op je tafel terwijl je je laatste hap van het voorgerecht nog aan het kauwen bent, het overkwam ons niet gelukkig maar wel het misnoegde koppeltje langs ons (omdat dit vaker voorkomt bij onze Zuiderburen had ik expliciet gevraagd om te wachten met het volgende gerecht).

In ieder geval, dit adresje komt alvast bij op het lijstje ‘ must do’!

Le Marais (3de en 4de arr)

Op zondagochtend nemen we ons ontbijt naar goede gewoonte bij La Durée aan de place Madeleine. Deze opent op zondag zijn deuren om 10u ‘pile’, wanneer we er toekomen staat er al een file.

We bestellen een jus d’orange, een zacht gekookt eitje , pain perdu met sirop d’érable (esdoorn siroop) en een lekker double café au lait, heerlijk toch om zo een prachtige herfstdag in Parijs te starten !

La Durée

 

Met een goed gevulde maag gaan we richting Le Marais, dit is dé plek om op zondag te slenteren, hier kan je de ganse dag eten, drinken én shoppen (de winkels zijn er op zondag steeds open). Le Marais is een historisch district, gelegen nabij het stadhuis, Centre Pompidou en Place des Vosges en heeft een belangrijke historische waarde (maar hiervoor verwijs ik jullie graag door naar Wikipedia).

Je kan er o.a. het vernieuwde nationaal museum van Picasso bezoeken, mooie Art Nouveau gebouwen terugvinden alsook een synagoge van de belangrijke Joodse gemeenschap en diverse art galeries bezoeken. Maar als je liever winkelt dan kan je hier zeker je gading vinden in de vele hippe winkels.

Le Marais

We krijgen terug ‘een klein hongertje’ in de namiddag en gaan langs bij Chez Marianne voor een hartelijke falafel en kefta. Chez Marianne is een instituut in Parijs (Marianne is het symbool van de Franse republiek, je kan haar afbeelding hier overal terugvinden), een plek waar je halt moét houden wanneer in Le Marais. Hier eet je ‘kosher’; je bestelt een aantal ‘élements’ bestellen per bord (je kan het vergelijken met tapas), en krijgt dan een mix van Joodse hapjes en gerechtjes uit het Midden-Oosten. Deze tent zit altijd vol, en eerlijk gezegd, de bediening is niet meer wat het geweest is, maar het eten blijft gelukkig lekker, je kan dus best een take away broodje falafel bestellen hetgeen wij ook gedaan hebben deze keer.

Chez Marianne

Nadien nemen we de metro richting begraafplaats Père Lachaise want deze plek heb ik nog nooit eerder bezocht, Allerzielen is dan ook een goed moment om dit te doen. Deze begraafplaats is met 44 hectare de grootste van Parijs en er zijn meer dan 1 miljoen graven, waaronder de beroemde graven van o.a. Jim Morrison, Edith Piaf, en Chopin, maar ook van de gewone Parijzenaars, indien je aan enkele strikte voorwaarden voldoet. De prachtige mausolea en familiegraven maken deze plek tot een openlucht museum waar je ettelijke uren kan rond wandelen Er lijkt geen einde aan te komen, maar onze voeten doen pijn en onze keel staat droog dus tijd voor een lekkere koffie in de zon vooraleer we terug naar huis vertrekken.

Père Lachaise

Paris, merci pour ce bon moment, au revoir et à bientôt!

Op ons to do lijstje voor binnen enkele maanden staan :

- interieur en decoratie winkel ‘Merci‘, deze was jammer genoeg gesloten op het moment dat we er waren.

- wandelen langs het Canal St Martin; een bijkanaal vd Seine , deze gaat ondergronds aan metro Bastille en Republique.

- de volgende restaurants: Monsieur Bleu, Caffe Stern, Pirouette, Chateaubriand, Frenchie, Septime, …

- een dagje Parijs met de fiets (sorry wegens het vergeten van aangepaste kledij kon dit niet doorgaan) :

Paris Bike Tour

Visites guidées à vélo
Livraison et location de vélos
Visites pédestres
13 rue Brantôme – 75003 Paris- Metro Rambuteau
T: +33-(0)1 42 74 22 14
info@parisbiketour.net
www.parisbiketour.net

#Spoilyourself

Foto’s © Spoilyourself.be / Hotel des Saint Peres / La Société

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave A Response