#spoilyourself

Resto Henri – Brussel

Lionel 30 november 2014 België Geen reacties
resto Henri8

We keken al lang uit naar het laatste weekend van november.
Paul & Angelica, een tof koppel uit Enschede dat wij hebben leren kennen tijdens onze zomervakantie in Italië, hadden een weekendje Brussel geboekt.
De afspraak was dat wij hen zouden loodsen door onze mooie hoofdstad, vooral op culinair vlak dan, hetgeen geen moeilijke opdracht voor ons was. Meer zelfs, the pleasure was all ours!

We hadden al een hele tijd op voorhand een tafel geboekt bij restaurant Henri, een typisch Belgische brasserie gelegen in de Vlaamsesteenweg in de buurt van de Antoine Dansaertstraat.

resto Henri

Henri’ wordt uitgebaat door 3 vrienden die er met hun enthousiasme en gastvrijheid voor zorgen dat je je hier onmiddellijk thuis voelt. De inrichting van het restaurant is basic, strak modern met witte muren en heeft een grote toog die de zaal domineert.

resto Henri7

resto Henri5

Naast de uitgebreide muur met suggesties vind je op de vaste menu Belgische klassiekers terug zoals steak Blanc Bleu Belge met salade en frietjes, tomaat-garnaal, huisgemaakte garnaalkroketjes en een sol meunière.

We kiezen voor de entrecôte met béarnaise saus en frietjes – of “Entrecoow” zoals onze lieve noorderburen het uitspreken, en gezien het seizoen ook een stukje fazant met spruitjespuree, witloof en fine champagne. Belgische kost op zijn best in combinatie met een lekkere Spaanse huiswijn.

resto Henri6

Na afloop waren we er het allen over eens: resto Henri verdient een plaats op ieders ‘to do’ lijst wanneer in Brussel. Best wel enkele weken op voorhand reserveren.

Kortom het is fijn eten bij Henri!

#Spoilyourself

http://www.restohenri.be

Resto Henri: Vlaamse steenweg 113 – 1000 Brussels – 02 218 00 08

Foto’s © Henri

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave A Response