#spoilyourself

The Dominican – Brussel

Vanessa 4 december 2014 België Geen reacties
SONY DSC

In december beleeft onze hoofdstad, zoals zovele andere steden, de drukste tijd van het jaar.
Tijdens het laatste weekend van november kan je er naar de Nocturnes en Culinaria op de Grote Zavel (Grand Sablon) om alvast in de mood van Kerst te komen, en vanaf dan vind je in Brussel verschillende kerstmarkten en ijspistes.

Brussel wordt tijdens deze hoogdagen overstelpt met massa’s toeristen uit alle hoeken van de wereld en is het er overal gezellig druk.
En ik kan hen geen ongelijk geven om op dat moment Brussel te bezoeken want geef toe, onze hoofdstad heeft een prachtige Grote Markt die tijdens deze tijd van het jaar de grootste publiekstrekker is dankzij de indrukwekkende muzikale lichtshow.

Brussel is een bruisende en mooie stad die me telkens weer verrast, zo ook weer het afgelopen weekend toen we hadden afgesproken in de lounge bar van het indrukwekkende en luxueuze boutique hotel The Dominican (een Dominicaans klooster uit de 15’ eeuw), gelegen in de Leopoldstraat 9, achter de Koninklijke Muntschouwburg, vlakbij de Grote Markt, een perfecte uitvalsbasis om de stad te bezoeken.

The Dominican6

Angelica & Paul, onze vrienden uit Nederland, die er op ons aanraden een 2-daags verblijf geboekt hadden, wachtten ons op in de gezellige bar en waren laaiend enthousiast over het hotel en de mooie rustige kamer met zicht op de mooie de court yard, die hen werd toegewezen.
Hetgeen mij ook onmiddellijk opviel was de gregoriaanse muziek die je in bepaalde ruimtes van het hotel kon horen. Het management van The Dominican heeft oog voor detail.

The Dominican5

In de lounge bar genieten we van een lekker aperitief – gin & tonic of course, what else – en bestellen we wat appetizers; mini kaas- en garnaalkroketjes en anti pasti.
Terwijl we genieten van mekaars gezelschap en de trendy muziek werden we bediend door vriendelijk, professioneel en stijlvol personeel dat ook nog eens meerdere talen sprak hetgeen meer dan gewaardeerd werd door onze vrienden die de Franse taal niet machtig zijn.
De kleine details maken deze plek bijzonder en we zeggen als snel tegen mekaar dat we hier wat vaker zullen terugkomen voor een koffie of apéro wanneer we in Brussel zijn.

Nooit gedacht dat de bar van een hotel tot een van mijn hotspots zou gaan behoren. Noteer deze plek zeker in jullie agenda wanneer in Brussel!

The Dominican1

The Dominican3

The Dominican4

#Spoilyourself

http://www.thedominican.be

The Dominican: Leopoldstraat 9 – 1000 Brussel – 02 203 08 08

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave A Response