#spoilyourself

Toukoul – Brussel

Vanessa 2 oktober 2015 België Geen reacties
Toukoul8

Hou je van kruidige gerechten, spicy food, gezellige drukte, muziek en … eet je eens graag met je handen, dan is deze plek de ideale spot om een fijne avond door te brengen: TOUKOUL, een gastronomisch Ethiopische resto/bar, gelegen in de Lakensestraat, de hippe Brusselse buurt in wording, dichtbij de gekende ‘vismarkt’ St Catharinaplein.

Een toukoul is een typisch Ethiopische hut van aarde, stro en hout. Decorateur Serge Anton heeft een stijlvolle toukoulsfeer gecreëerd door de eetzaal trendy zwart te schilderen en de muren met ruwe houten planken te bezetten.

Toukoul

Toukoul6

Toukoul1

 

In het restaurant heerst een ongedwongen, tja Afrikaanse sfeer, met een nonchalante maar vriendelijke bediening (het personeel is Ethiopisch) en de gerechten zijn smaakvol en pittig, een voor velen onder ons nog onbekende eetcultuur.

Indien het je eerste bezoek is krijg je voldoende uitleg bij de menukaart.

In de Ethiopische keuken draait alles rond stoofpotjes en vegetarische schotels. Alle gerechten worden in een keer geserveerd en opgediend op een messob (een grote platte houten schaal) waarop een indzjera (een zurige, licht gefermenteerde pannenkoek van teff – een gierstsoort – met een luchtige sponsachtige structuur) ligt.

Wij kozen voor een schotel voor twee met een assortiment van vlees, kip en lams, groentjes, salade en de bijbehorende opgerolde pannekoekjes waar je het eten mee schept (of je gebruikt een lepel). Geen paniek, er is een fontein voorzien in het restaurant om je handen tussendoor te wassen.

We hebben alvast enkele nieuwe smakencombinaties ontdekt van een eetcultuur die ons Europeanen totaal vreemd is, en we vonden het héerlijk. Het enige minpuntje is de geur van de keuken en de kruiden die in je kleren kruipt, letterlijk dan, maar dit adresje krijgt wel een speciaal plaatsje op onze must do’s !

Tijdig reserveren is de boodschap, zelfs op een weekdag!

Toukoul2

Toukoul7

#Spoilyourself

Toukoul: Rue de Laeken 34 & Rue du Marronnier 1 – 1000 Brussel – 02 223 73 77 – info@toukoul.be

www.toukoul.be

https://www.facebook.com/toukoulrestaurant/timeline

Foto’s © Toukoul

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave A Response